Hírek

Blogbejegyzések

2024. 06. 04.

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) az Üzleti Világtanács (WBCSD) globális programját alapul véve indította el évekkel ezelőtt a „A jövő vezetői” tehetségprogramját, tekintettel arra, hogy a jövő kihívásai jelentős részben fenntarthatósági kihívások lesznek, amelyeket minden vállalatvezetőnek és munkatársnak ismernie és kezelnie kell. „A jövő vezetői” programsorozat január és október között egy 10 alkalmas szakmai programot ölel fel, amely a BCSDH „A fenntartható vállalatvezetés irányelvei” hét alapelvére épül. Az idei évben a Gránit Pólus Csoport Lak Tibort, a Budapest Aréna üzemeltetését végző projektcég cégvezetőjét jelölte a programba. Tibortól megtudtuk, hogy az egyes szakmai napokon egy-egy alapelv céljait, valamint azok elméleti hátterét és vállalati gyakorlatát járják körbe az előadók a résztvevők bevonásával. A fenntarthatósági szempontok, és ESG elvárások ismertetése, elterjesztése és alkalmazása a Gránit Pólus Csoport számára is fontos, így a soron következő belső vállalati képzés, a Mindshare alkalmával az ESG kerül terítékre. 

2024. 05. 27.

A tudásmegosztás szerepe egy vállalatnál kiemelten fontos: egyesítve a különböző szaktudású és tapasztalatú munkatársak meglátásait ösztönzi a kreativitást, javítja a hatékonyságot és ezáltal a cég versenyképességét, és nagyban hozzájárul a munkavállalók elégedettségéhez és a szervezeti kultúra fejlesztéséhez.

2024. 04. 08.

Az elmúlt években a pandémia, a geopolitikai krízisek és a gazdasági bizonytalanságok eredményeként gyakorlatilag eltűnt a többéves időtávra tervezhetőség, ami az ingatlanszektor alapját jelenti. Ideje ezért azokra a mélyben zajlódó globális környezeti, demográfiai és technológiai változásokra figyelni, amelyeket látni lehet, és alapjaiban formálják át az ingatlanok és a kiskereskedelem világát. Ilyen az intelligens technológiák beépítése a mindennapi vásárlásba, az alfa generáció megjelenése vásárlóerőként vagy az ESG elvárásokhoz igazodó ingatlan- és energiahálózat kialakítása.


Az ingatlanszektor várható kihívásairól, a következő 5-10 éves periódusban Gyertyánfy Miklós, cégcsoportunk működési vezérigazgató-helyettese osztotta meg a gondolatait. 

A teljes cikk itt olvasható. 

 

2024. 03. 04.
A Corvinus Egyetem diákszervezete a Tourism Club rendszeresen szervez kerekasztal-beszélgetéseket szakmai szereplőkkel, hogy a diákok valós példákon keresztül ismerhessék meg a turizmus kihívásait. 

Számos hotel és gasztro tartalom után most a rendezvényszervezés és a zeneipar került napirendre. A piaci körkép minél színesebb bemutatása érdekében három területről hívtak vendégeket. A zenekarokat a Halott Pénz frontembere, Marsalkó Dávid, a zenei menedzsmentet Rusz András, a Gold Record művészeti vezetője, a rendezvényhelyszíneket pedig Lak Tibor, a Papp László Budapest Sportaréna cégvezetője képviselte. 

A február 27-én este megtartott fórumon szóba került, hogy mivel jár egy arénás show vagy egy koncert szervezése és hogy milyen lehetőségeket és kihívásokat hoz a 2024-es év zenei és esemény szervezési téren. Marsalkó Dávidot kérdezték, hogy miért fontos egy előadó számára egy Aréna színpada, és milyen előnyei és különlegességei vannak a nagyobb helyszíneknek. Természetesen egy ilyen beszélgetésen nem kikerülhető téma a covid hatása, és a pandémia időszaka, illetve a digitális technológiák térnyerése, a koncertélmény esetleges jövőbeni változása. 
 
2024. 02. 28.

A napokban indult el a Scale Impact által létrehozott HELLO NONPROFIT online platformja, amelyhez cégcsoportunk  Szemerédi Dóra Diána, ESG vezetőnk kezdeményezésére örömmel csatlakozott.

Az új platform teret ad a közös gondolkodásra és együttműködésre, amely révén civil szervezetek és az egész közösség számára fontos ügyek mellé állunk.

A támogatás nem csupán pénzbeli lehet, egyaránt hangsúlyos a szaktudás megosztása, a közösségi aktivitások, közösségi munka támogatása és kezdeményezése, vagy esetlegesen tárgyi felajánlás is lehet. 

A Gránit Pólus mellett többek között olyan cégek is csatlakoztak, mint a Telekom HU, a Visa, az OTP Mobil Kft. vagy a KPMG Hungary.

Büszkék vagyunk rá, hogy cégcsoportunk kiemelten foglalkozik a társadalmat leginkább érintő kérdésekkel, hogy közösen építsünk egy mindenki számára élhetőbb jövőt.  Ez nem csupán együttműködés, sokkal inkább elköteleződés a céljaink megvalósítása mellett.

https://hellononprofit.hu/

2024. 02. 05.

Nagy öröm, ha nap mint nap olyan szakemberekkel dolgozhatunk együtt, akik tudásukkal és tapasztalatukkal járulnak hozzá a sikereinkhez. A manapság egyre inkább kulcsfontosságú kérdéssé váló ESG szakterületért a Gránit Pólusnál a jövőben Dóra Diána Szemerédi felel, míg az FM területet Péter Fábián kollégánkkal erősítjük tovább.
 

https://www.portfolio.hu/ingatlan/20240205/ket-ingatlanpiaci-szakemberrel-erositi-csapatat-a-granit-polus-667203

2024. 02. 02.

A Nyugatitól a Városligetig – Víziók egy városrészre: ezt a címet kapta az OCTOGON Magazin legutóbbi, limitált példányszámban megjelent kiadványa, amely a Finta Stúdió Nyugati pályaudvar és környékének fejlesztéséről- és az ehhez kapcsolódó két évtizednyi tervezői munkájáról szól.  A tervek és víziók mellett a megvalósult munkák is bemutatásra kerültek.   

A Finta Stúdió és a Gránit Pólus hosszú közös múlttal rendelkezik, így a magazinban interjút adott cégcsoportunk vezérigazgatója, Ágházi Gyula is, aki a kiadványt bemutató sajtótájékoztatón is felszólalt.

A kiadvány lapozható formában ezen a linken érhető el, a sajtótájékoztatóról az összefoglaló itt  olvasható.

2023. 12. 18.

November végén kollégáink - Ioana Ion a Westend igazgatója, Gyertyánfy Miklós a Gránit Pólus működési vezérigazható-helyettese és Karácsonyi András B2B üzletág igazgató- a MAPIC-on jártak, amely az ingatlanszakma egyik legmeghatározóbb fóruma.

A tapasztalatokról és a jövőbeni kilátásokról Gyertyánfy Miklós, cégcsoportunk működési vezérigazgató-helyettese számolt be a Portfolio-nak. A teljes cikket itt olvashatjátok. 

2023. 12. 06.
Rangos szakmai díjat nyert a Hello Wood a nyáron átadott ételudvarunk, a Food & Friends by Westend megújításával. A Svájcban megrendezett BLT Build Design Awards minden évben a világ legkiemelkedőbb építészeti megoldásait keresi. A pályázatra 45 országból több mint 700 projekt érkezett a meghirdetett 17 kategóriába, amelyeket a legkiemelkedőbb szakemberek értékeltek. A megújult ételudvar a Hello Wood kivitelezésének köszönhetően egyszerre tükrözi a fenntarthatósági törekvéseinket és elkötelezettségünket az innovatív megoldások iránt, melyeknek az esztétika és a funkcionalitás mellett fontos szerepe volt az értékelésnél is. A Hello Wood a vendéglátóhelyek belsőépítészeti kategóriájában (Interior Design – Hospitality: Bar & Restaurant) nyújtotta be a Food & Friends-ről készített pályázati anyagát, amellyel sikerült megszerezni a nemzetközi elismerést. 
 
2023. 12. 06.

Idén is közzétette a Portfolio legújabb TOP50-es listája, amely a 2023-as év legfontosabb ingatlanpiaci szereplőit mutatja be.

Büszkék vagyunk rá, hogy cégcsoportunk vezérigazgatója, Ágházi Gyula idén is a szektor legprominensebb képviselői között kapott helyet! További részletekért kattints a linkre.  

2023. 11. 24.
 

 

A  XXV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton a Finta Stúdió több kategóriában is díjat vehetett át.

Büszkék vagyunk rá, hogy cégcsoportunk egyik ikonikus épületét is elismerték, ugyanis az elmúlt 25 év történetének legjobb fejlesztése - kereskedelmi kategóriában - a Westend épülete lett!

Ezúton is gratulálunk a Finta Stúdió munkatársainak és minden díjazottnak!
2023. 11. 07.
 

 

Legjobb környezeti felelősségvállalásért kategóriában nyert CSR Hungary díjat a Westend használtruha-gyűjtő helyisége, a ReStore, amit tavaly azért hoztunk létre, hogy a fenntarthatósági törekvéseinkbe a látogatóinkat is bevonhassuk.

Az elismerést minden évben Magyarország legkiemelkedőbb felelős és fenntartható projektjeinek ítélik oda, ami védjegyhasználati joggal is jár a következő két évre. Büszkék vagyunk rá, hogy a közönségünk számára is egyre fontosabb a fenntarthatóság, amit számokkal is lehet igazolni, hiszen a nyitás óta több mint 50 tonnányi használt ruhát adtak le a ReStore-ban, aminek csupán 1%-a nem hasznosítható újra valamilyen formában. Emellett a dizájnjában is a fenntarthatóságot hirdető helyiségünkben gyakran tartunk a témában workshopokat és döntően a jótékonysági gyűjtésekeinknek is ez ad otthont, legutóbb például a tanszergyűjtésünknek.

A ReStore-ban továbbra is várjuk a feleslegessé vált ruhákat, lakástextíliákat, cipőket és táskákat, hogy ismét bekerülhessenek a körforgásba! 

Ezúton is gratulálunk a csapatnak, és köszönjük a használtruha-gyűjtő helyiség üzemeltetésében partnerként közreműködő Textrade és a Touché Event támogatását! 
2023. 09. 28.

Derűsek vajon a kilátások az irodaszektorban, vagy újabb viharfelhők gyülekeznek? Milyen hatása van a Covidnak, a home office-nak és a mesterséges intelligenciának a munkahelyi igényekre? Látjuk-e előre, mit hoz a következő időszak, és ha igen, milyen távlatban tudunk előre tervezni? Ezekről beszélgettek a fejlesztés, az üzemeltetés és a bérbeadási oldal képviselői a Portfolio Property Investment Forum office paneljében, ahol cégcsoportunk képviseletében Gyertyánfy Miklós osztotta meg álláspontját és tapasztalatait a Westend és Pólus irodák kapcsán.

2023. 09. 27.

A munkatársak megértése és a motiváció fenntartása témájában Szabó Nóra, a Gránit Pólus HR igazgatója adott interjút a Behaviour magazinnak. A felmerült kérdések kapcsán kitért arra az átfogó vállalati értékfelmérésre is, melyet több mint egy éve indított el a cégcsoport annak érdekében, hogy teljes képet kapjon a munkavégzéshez kapcsolódó körülmények és folyamatok tekintetében. A több fázisú felmérés az egyes témakörök fontosságát és a dolgozók azzal kapcsolatos elégedettségét mérte, és az eredményekre támaszkodva – együttműködésben a vezetői, középvezetői réteggel - már megindult a fejlesztést igénylő területek kezelése.

2023. 09. 26.

Új eszközökkel bővítette mobilitási parkját a város szívében található Westend. A bevásárlóközpont ezzel szeretne még több alternatív lehetőséget biztosítani közönségének. Továbbra is arra bátorítják látogatóikat, érkezzenek a közösségi közlekedés valamelyik kényelmes és fenntartható eszközével, melyhez számos járműmegosztó forma elérhető a helyszínen, de a saját rollereknek, kerékpároknak és elektromos autóknak is egyre több parkolóhely áll rendelkezésre.

2023. 09. 25.

A Westend a Gyermekétkeztetési Alapítvánnyal együttműködve nehéz körülmények között élő gyermekeket látott vendégül megújult ételudvarában, a Food&Friends-ben. Az eseményen átadtuk az alapítványnak azt az ötmillió forintos céges támogatást is, amit a megnyitást követő első héten történt vásárlások után ajánlott fel a bevásárlóközpont.  

2023. 07. 25.

A hétvégén grandiózus show műsorral és változatos programokkal nyitott meg a Westendben Budapest legújabb ételudvara, a Food&Friends. A bevásárlóközpont történetének eddigi legnagyobb volumenű beruházása során 2.500 négyzetméternyi terület újult meg, szem előtt tartva a cégcsoport és a ház legfontosabb értékeit: az ESG irányelveket – kiemelten a fenntarthatóságot és a társadalmi felelősségvállalást -, a közösségteremtést és az innovációt. A 30 éttermet és több mint 600 férőhelyet magában foglaló étkezőrészt az egyedi építészei megoldásairól és természetes anyaghasználatáról elhíresült Hello Wood tervezőiroda álmodta meg.

2023. 07. 24.

A Trade Magazin által meghirdetett pályázaton a szakmai zsűri döntése alapján CSR kategóriában kapott elismerést a Westend használtruha-gyűjtő helyisége, a ReStore. A versenyről és a Fenntarthatóság Szimbóluma díjjal jutalmazott projektünkről a vezető döntéshozókat célzó magazin szeptemberi számában külön beszámolnak majd.
Büszkék vagyunk rá, hogy a bevásárlóközpont látogatóit célzó, edukatív és környezettudatos kezdeményezésünknek köszönhetően a 2022. áprilisi nyitás óta több mint 40 tonnányi használt ruhát gyűjtöttünk be. Szakmai partnerünk – a Textrade – közreműködésével a leadott mennyiségnek mindössze 1%-a kerül a szemétbe, a többi változatlan formában vagy feldolgozott textil-alapanyagként kap új életet.

2023. 07. 23.

A jó ügyek és a kiemelt tehetségek felkarolása alapvető része cégcsoportunk működésének. A Westend megnyitása óta támogatója a Magyar Vívó Szövetségnek, és büszkék vagyunk rá, hogy hozzájárulhatunk sportolóik fejlődéséhez, sikereihez. Szívből gratulálunk Szilágyi Áron legfrissebb eredményéhez, az első magyar éremhez a Milánóban zajló vívó-világbajnokságon!

2023. 06. 30.

Egy bevásárlóközpontban eltöltött ebéd átlagosan 39 percig tart és 3500 forintba kerül – derül ki a Westend megbízásából végzett kutatásból. A 16 és 70 év közötti budapesti és Pest megyei lakosság mintegy fele legalább 2-3 havonta étkezik bevásárlóközpontokban, és habár többnyire nem valamilyen alkalomból, hanem rutinszerű étkezés céljából választják, a minőség, a jó ár-érték arány, a megfelelő higiénia és a kényelem, sőt már a környezettudatosság is elvárás a bevásárlóközpontok ételudvarai felé.

2023. 06. 29.

A június elején tartott Portfolio Property X konferencia egyik kiemelt témája volt, hogyan alakul a kiskereskedelmi piac az elkövetkező időszakban, akár 10-15 évre előretekintve. A retail szektor legjelentősebb képviselői - köztük a Gránit Pólus képviseletében Gyertyánfy Miklós, a cégcsoportunk működési vezérigazgató-helyettese - egy kerekasztal beszélgetésen osztották meg gondolataikat a témában. Miklóst külön is megkértük, vázolja fel, merre tart az iparág, milyen fejlődési irányokat lát meghatározónak.

2023. 06. 05.

Gőzerővel folynak a munkálatok Magyarország leglátogatottabb ételudvarának, a Westend food courtnak a felújításán, amely az eddigi legnagyobb átalakulás a bevásárlóközpont történelmében. A terveket a Westend igényei alapján a nemzetközileg is elismert Hello Wood csapata készítette, a megújuló, 608 férőhelyes éttermi térben pedig hangsúlyt kap majd a fenntarthatóság, az ergonómia, a funkcionalitás és a természet közelsége.

2023. 05. 31.

A Superbrands díjjal azokat a fogyasztói márkákat értékelik, melyek kimagasló teljesítményt mutatnak márkaépítés, piaci szereplés, reputáció és tradíciók tekintetében. A Westend bevásárlóközpont idén 11. alkalommal nyerte el a független zsűri által odaítélt minősítést, melyhez a teljes üzemeltetői csapatunknak gratulálunk!

2023. 05. 30.

A BCSDH „Transform Talks” vállalatvezetői kerekasztal beszélgetésén a biodiverzitásról, a természet-pozitív megoldások finanszírozásáról osztották meg gondolataikat a résztvevők. A természeti sokszínűség megőrzése nemcsak az ESG kötelezettségek révén, de alapvető szemléletmódunkból fakadóan fontos a Gránit Pólus csoport számára. A jó gyakorlatok alkalmazásán túl törekszünk arra, hogy a témával kapcsolatos tudást, ismereteket a lehető legszélesebb körben terjesszük.
Az inspiráló egyeztetésen cégcsoportunk képviseletében Gyertyánfy Miklós működési vezérigazgató-helyettes beszélt a Gránit Pólus fenntarthatósági vállalásairól és a projektek kapcsán tervezett edukációs kezdeményezésekről.

2023. 05. 22.

A magyar vállalkozói szféra egyik legmeghatározóbb alakja, Demján Sándor idén lenne 80 éves.

Nagy örömünkre szolgált, hogy a Demján család tagjai a mai napon megtiszteltek bennünket és részvételük mellett a Gránit Pólus csoport egykori és jelenlegi munkatársaival közösen Demján Sándor munkássága előtt tisztelegve emléktáblát avattunk a cégcsoport központi irodájában.

2023. 05. 15.

Május a diverzitás, a sokszínűség hónapja. Házainkban azonban nem csak ilyenkor, de az év minden napján igyekszünk fejlesztésekkel és programjainkkal élhető és biztonságos környezetet biztosítani mindazoknak, akik ellátogatnak hozzánk.

2023. 05. 11.

Az elmúlt időszak eredményeiről Dömötör Mónika bérbeadási vezetőt kérdeztük.

Eseménydús időszakot tudhat maga mögött a Westend irodabérbeadási részlege. Bár a Covid utóhatása még érezhető, hiszen a home office a legtöbb cégnél alapvetően beépült a mindennapokba, számos sikeres projektről számolt be Dömötör Mónika, a Westend Offices bérbeadási vezetője. 

2023. 04. 25.

A technológiai fejlődés, a természeti értékek megőrzésének igénye és a gazdasági környezet változásai folyamatosan újabb és újabb kihívásokat gördítenek a cégek elé. A több milliárdos fejlesztéseket azonban nem lehet napi szinten újratervezni, módosítani. A leglátogatottabb hazai ingatlanokat kezelő Gránit Pólus vezetője szerint ezért a projektek felelős működtetéséhez időben fel kell ismerni azokat a trendeket, ügyeket, amelyek 10-15 éves időtávon vagy akár azon túl határozzák meg az életünket. A szakember szerint jelenleg négy olyan megatrend látható, amelyek segítenek alkalmazkodni a gyors környezeti, technológiai, gazdasági változásokhoz. 

 

2023. 04. 24.

A világ előtt számos kihívás áll: harc a klímaváltozás ellen, lineárisról a körkörös gazdaságra való átállás, az egyenlőtlenségek csökkentése, a gazdasági és társadalmi igények közötti egyensúly megtalálása. Mindezek a mi működésünkre is hatással vannak, alakítják stratégiánkat, eszközrendszerünket.

 

2023. 02. 21.

Az év első hónapjai nem bővelkednek ingatlanszakmai konferenciákban. Épp ezért született meg a Property Warm Up ötlete, mely igazi évindító eseményként - levetkőzve a korábban megszokott programstruktúrát - izgalmas előadásokkal és sablonokat nélkülöző panelbeszélgetésekkel várta az érdeklődőket.

2023. 02. 16.

Elindult az eddigi legnagyobb átalakulás a Westend történelmében, melynek kapcsán a közösség, a természetes környezet, a fenntartható és digitális megoldások kerülnek középpontba

Teljeskörű megújuláson megy át a Westend ételudvara az elkövetkező hónapokban. A tervezés során a bevásárlóközpont kiemelt figyelmet fordított arra, hogy az átalakulást követően a terület messzemenőkig betöltse a közösségi tér funkciót, illetve tükrözze az üzemeltető következetes fenntarthatósági stratégiáját és elkötelezettségét az innovatív megoldások iránt. A munkálatok várhatóan júliusban érnek véget, a nagy forgalmú gasztro tér éttermei azonban ez idő alatt is zavartalanul működnek.

 

2023. 02. 06.

Fontosnak tartjuk, hogy ne csak vállalatként tegyünk környezetünkért, de az egyének szintjén is lehetőséget adjunk a fenntarthatósági projekteknek, hiszen kollégáink bevonásával és elkötelezésével válhat igazán mindennapjaink részévé a zöld gondolkodás és tudatosság.

2023. 01. 17.

A jó munkaerő megszerzése nem könnyű feladat, megtartásuk pedig talán még nagyobb kihívást jelent. Folyamatosan törekszünk arra, hogy munkatársaink számára megtaláljuk azokat a személyre szabott motivációs eszközöket, mellyel hosszú távon elkötelezetté tehetjük őket.