2024.03.04.

Tourism Club - kerekasztalbeszélgetés a rendezvényszervezés és a zeneipar helyzetéről

A Corvinus Egyetem diákszervezete a Tourism Club rendszeresen szervez kerekasztal-beszélgetéseket szakmai szereplőkkel, hogy a diákok valós példákon keresztül ismerhessék meg a turizmus kihívásait. 

Számos hotel és gasztro tartalom után most a rendezvényszervezés és a zeneipar került napirendre. A piaci körkép minél színesebb bemutatása érdekében három területről hívtak vendégeket. A zenekarokat a Halott Pénz frontembere, Marsalkó Dávid, a zenei menedzsmentet Rusz András, a Gold Record művészeti vezetője, a rendezvényhelyszíneket pedig Lak Tibor, a Papp László Budapest Sportaréna cégvezetője képviselte. 

A február 27-én este megtartott fórumon szóba került, hogy mivel jár egy arénás show vagy egy koncert szervezése és hogy milyen lehetőségeket és kihívásokat hoz a 2024-es év zenei és esemény szervezési téren. Marsalkó Dávidot kérdezték, hogy miért fontos egy előadó számára egy Aréna színpada, és milyen előnyei és különlegességei vannak a nagyobb helyszíneknek. Természetesen egy ilyen beszélgetésen nem kikerülhető téma a covid hatása, és a pandémia időszaka, illetve a digitális technológiák térnyerése, a koncertélmény esetleges jövőbeni változása.