2023.05.11.
offices
leasing

Sikeres időszakot zárt a Westend Offices

Az elmúlt időszak eredményeiről Dömötör Mónika bérbeadási vezetőt kérdeztük.

Eseménydús időszakot tudhat maga mögött a Westend irodabérbeadási részlege. Bár a Covid utóhatása még érezhető, hiszen a home office a legtöbb cégnél alapvetően beépült a mindennapokba, számos sikeres projektről számolt be Dömötör Mónika, a Westend Offices bérbeadási vezetője. 

„Azt tapasztaljuk, a bérlők – többek között a jelenlegi gazdasági helyzet bizonytalanságaiból fakadóan – alapvetően nem szívesen mozdulnak, ehhez azonban az is szükséges, hogy bérbeadói oldalról kellő rugalmasságot és támogatást biztosítsunk számukra.” – mondta el Mónika. 

A Westend irodaházak esetében az elmúlt hat hónapban közel 6 300 m2-t érintő irodaterület tekintetében történt hosszabbítás, ez a teljes kiadható területnek közel a 40%-a. Az üresedési ráta az első negyedév végén 3% alatt volt, mostanra tovább csökkent 1,5%-ra. A szabadon maradt egységben bemutatóirodát alakítunk ki. 

A bérlők megtartásához fontos, hogy az őket leginkább érintő témákban partnereik legyünk, és személyre szabott kereskedelmi megoldásokkal szolgáljuk ki őket.   A hibrid munkavégzés miatt megváltozott irodaigényeknek például újragondolt fitout megoldásokkal, a bérleményi területek optimalizálásával, vagy akár az irodaházi tetőkert funkcionálisabbá tételével igyekszünk eleget tenni. Emellett az irodaházak közös területei is több helyen megújultak, igényes környezetet biztosítva: felújításra került a mélygarázs, az összes vizesblokk és a közösterületi lift előterek is új, modern arculatot kaptak.