2023.05.15.

Befogadó közösséget építünk

Május a diverzitás, a sokszínűség hónapja. Házainkban azonban nem csak ilyenkor, de az év minden napján igyekszünk fejlesztésekkel és programjainkkal élhető és biztonságos környezetet biztosítani mindazoknak, akik ellátogatnak hozzánk.

2022 óta a Westend bevásárlóközpont ezüst, az irodaház pedig bronz kategóriájú akadálymentességi tanúsítvánnyal rendelkezik. Az Access4you minősítése igazolja, hogy a területek kialakításakor és fejlesztésekor figyelembe vettük a speciális igényű embereket, és felelősségteljes adatszolgáltatóként átlátható és hiteles információt adunk az akadálymentesség részleteiről. A minőségés fokozatáról a házak bejáratánál elhelyezett matricák is tájékoztatást adnak, melyekről leolvasható, mely speciális igényű csoportok számára teljesítettük a követelményeket.

A befogadó környezet megteremtése érdekében például külön láthatósági jelöléseket kaptak a házak üvegezett felületei (a bejárati forgóajtók és mellékajtók), illetve a közönségforgalmi lépcsők, megkönnyítve ezzel a látássérültek közlekedését. A hallássérülteket pedig a recepcióspultoknál telepített, külső mikrofonnal rendelkező mobil indukciós készülékek segítik a kommunikációban.

Az egyenlőség megteremtéséért nemcsak az üzemeltetés szintjén valósítunk meg fejlesztéseket. Tavaly több ízben működtünk együtt az Autistic Art Alapítvánnyal, akikkel egy érzékenyítő kiállítás mellett csendes korizást is szerveztünk a Westend Tetőkertben.

Tudtad?

Az Access4you 9 érintett csoport tekintetében határozza meg az akadálymentesség minimum követelményeit. Az emberi méltóságot tiszteletben tartva és az elfogadást segítve egy rövid szótárt is összeállítottak a speciális igényű emberek támogatására.