2024.09.25.

Fenntartható jövő = minőségi fejlődés

A városi életminőség javulásában és a fenntarthatósági célok megvalósulásában kulcsszerepe van az ingatlanszektornak. Az iparág vezető magántulajdonban lévő ingatlan-vagyonkezelő vállalkozásaként ezért felelősnek érezzük magunkat abban, hogy megoldást mutassunk arra, hogyan lehet a meglévő ingatlanok esetében érvényesíteni a zöld szemléletet. Nagyobb hangsúlyt kell fordítani az épületeink technológiai korszerűsítésére, a zöldenergiát is alkalmazó hatékonyabb működésre, a kibocsátás csökkentésére, a modern hulladékkezelésre és vízgazdálkodásra, valamint a biodiverzitás támogatására.

Az ESG szemlélet azonban nemcsak a környezeti tudatosságra vonatkozik, hanem arra is, hogy az épületeink milyen hatást gyakorolnak az ott lakók életére, jólétére. Saját működésünk negatív környezeti és társadalmi hatásainak minimalizálása mellett ezért fokozottan figyelünk a közösségépítésre és szemléletformálásra, illetve az értékláncunk fenn­tarthatóságára is, ennek érdekében egyesítjük erőfeszítéseinket part­nereinkkel az innováció, a pozitív környezeti hatás, a körforgás, a párbeszéd, a méltányos­ság és az egyenlőség terén.

A Gránit Pólus Csoport most megjelent Fenntarthatósági jelentésében meghatároztuk azokat a fejlesztési irányokat, amelyek mentén mérhető eredményeket tudunk elérni a környezeti és társadalmi hatásunk szempontjából. Részletesen bemutatjuk eddigi eredményeinket és jövőbeli vállalásainkat, amellyel teret adunk a fenntarthatóbb jövőnek.