2023.06.02.
ESG
DreamBuilding

Köszönjük, hogy együtt segíthettünk! – Ilyen volt a Dream Building nap

Fontosnak tartjuk, hogy társadalmi felelősségvállalásunkat ne csak vállalati működésünk során demonstráljuk, de kollégáinknak is lehetőséget biztosítsunk arra, hogy céges keretek között, mégis egyénként csatlakozhassanak jó ügyekhez.

A Gránit Pólus 2017 óta szervezi Dream Building programját, melynek során minden évben egy hátrányos helyzetű csoportot vagy intézményt támogatunk munkánkkal. Idén a Pesterzsébet Önkormányzatának Humán Szolgáltatások Intézménye (HSzI) - Család- és Gyermekjóléti Központ, Gyermekek Átmeneti Otthonára esett a választásunk, ahol az udvart újítottuk fel. Az intézményben olyan 3-12 év közötti gyermekeknek nyújtanak átmeneti gondozást, akiket családjuk valamilyen krízishelyzet miatt nem tud ellátni. Az udvar fontos szerepet játszik a lakók életében: nem csak mozgásigényüket élhetik ki a friss levegőn, de közösségi térként is szolgál számukra, és családtagjaikkal is itt találkozhatnak.

A fejlesztési pontokat az intézmény igényeit szem előtt tartva, közös ötleteléssel határoztuk meg, ahol a korábbi évek hasonló jellegű projektjei során szerzett tapasztalatunk és műszaki csapatunk szakértelme igazán hasznosnak bizonyult. Az egynapos esemény során – melyet komoly előkészítő munkálatok is megelőztek – tereprendezés történt a teljes területen, felújítottuk a kerti faházakat és építettünk egy újat is, térköveztünk, lecseréltük a kerti kutat, megszépítettük a magaságyásokat, sziklakertet telepítettünk, fúrtunk, faragtunk, ástunk, csiszoltunk és festettünk.

A Dream Building napon közel 80 kollégánk vett részt, a vállalatcsoport szinte összes cégét képviselve. Büszkék vagyunk rá, hogy társadalmi felelősségvállalási kezdeményezésünkhöz ez alkalommal is ennyien csatlakoztak. Kollégáink időt és energiát nem kímélve, kemény fizikai munkával, elképesztő lelkesedéssel, önzetlenséggel és sok-sok mosollyal dolgoztak azon, hogy az ott lakó gyerekek és az ott dolgozók álmait építsük, együtt!