ESG

ESG elkötelezettség

Elhivatottak vagyunk az iránt, hogy tevékenységünket ne kizárólag üzleti eredményeinket szem előtt tartva, de gazdasági, környezeti és társadalmi hatásunkat is mérlegelve végezzük. A fenntarthatóság, a tudatosság és az odafigyelés - melyeket ma már az ESG égisze alatt kezelünk - mindig is szerves része volt működésünknek.

Eredményeinket és célkitűzéseinket 2022 óra ESG jelentés formájában is közreadjuk, melyet a GRI sztenderdhez igazítva készítünk el.

Célkitűzéseink – összhangban az ENSZ fenntarthatósági céljaival – kiemelten az alábbi területekre terjednek ki:
Nemek közötti egyenlőség
Megfizethető és tiszta energia
Tisztességes munka és gazdasági növekedés
Fenntartható városok és közösségek
Fellépés az éghajlatváltozás ellen

Amire büszkék vagyunk

2023. 05. 30.

A BCSDH „Transform Talks” vállalatvezetői kerekasztal beszélgetésén a biodiverzitásról, a természet-pozitív megoldások finanszírozásáról osztották meg gondolataikat a résztvevők. A természeti sokszínűség megőrzése nemcsak az ESG kötelezettségek révén, de alapvető szemléletmódunkból fakadóan fontos a Gránit Pólus csoport számára. A jó gyakorlatok alkalmazásán túl törekszünk arra, hogy a témával kapcsolatos tudást, ismereteket a lehető legszélesebb körben terjesszük.
Az inspiráló egyeztetésen cégcsoportunk képviseletében Gyertyánfy Miklós működési vezérigazgató-helyettes beszélt a Gránit Pólus fenntarthatósági vállalásairól és a projektek kapcsán tervezett edukációs kezdeményezésekről.

2023. 04. 25.

A technológiai fejlődés, a természeti értékek megőrzésének igénye és a gazdasági környezet változásai folyamatosan újabb és újabb kihívásokat gördítenek a cégek elé. A több milliárdos fejlesztéseket azonban nem lehet napi szinten újratervezni, módosítani. A leglátogatottabb hazai ingatlanokat kezelő Gránit Pólus vezetője szerint ezért a projektek felelős működtetéséhez időben fel kell ismerni azokat a trendeket, ügyeket, amelyek 10-15 éves időtávon vagy akár azon túl határozzák meg az életünket. A szakember szerint jelenleg négy olyan megatrend látható, amelyek segítenek alkalmazkodni a gyors környezeti, technológiai, gazdasági változásokhoz. 

 

2023. 04. 24.

A világ előtt számos kihívás áll: harc a klímaváltozás ellen, lineárisról a körkörös gazdaságra való átállás, az egyenlőtlenségek csökkentése, a gazdasági és társadalmi igények közötti egyensúly megtalálása. Mindezek a mi működésünkre is hatással vannak, alakítják stratégiánkat, eszközrendszerünket.

 

Tagságok

MBSZ
IFK
LEO
HFMS