Westend bevásárlóközpont
Budapest
Budapest
Westend bevásárlóközpont
Ingatlankezelő
Gránti Pólus
Teljes beruházási költség (EUR)
244.000.000
GLA (m2)
52.000
GBA (m2)
200.000
Parkolóhely
1.700
Tervező
Finta Stúdió, Jerde Partnership

01

Leírás

A Westend épületegyüttese bő két évtizede ikonikus eleme a fővárosnak. Közép- és Kelet-Európa első vegyes hasznosítású ingatlankomplexumában az 52 ezer négyzetméteren működő kiskereskedelmi egységek mellett egy több mint 17 ezer négyzetméter bérleményi területet kínáló „A” kategóriás irodaház, a Nyugati pályaudvar sínpárjai fölé épült 3 hektáros gyönyörű tetőkert, illetve Magyarország első Crowne Plaza szállodája található.

A számos neves szakmai díjat – közöttük 2001-ben a FIABCI Prix d’Excellence Nagydíjat - elnyerő épület a megnyitás óta jelentős átalakuláson ment át, de folyamatosan változó és az új trendekhez mindig alkalmazkodó kínálatának és szolgáltatásainak köszönhetően mindvégig megőrizve státuszát, mint Budapest legnépszerűbb bevásárlóközpontja.

Az évente átlagosan 20 millió látogató által felkeresett Westendben a mintegy 50 vendéglátóipari egység mellett jelenleg több mint 400 üzlet található, aminek több mint egyharmada kicserélődött az elmúlt öt évben egy tudatos, új célcsoportokat célzó stratégiának köszönhetően. A bevásárlóközpont többek között olyan bérlőket tudhat magáénak, mint az Európában egyedülálló koncepció szerint kialakított Nike Budapest, a Guess, a Tommy Hilfiger, a Hugo Boss, a Massimo Dutti, a Zara, az Under Armour, az eMag vagy a Medicover. Az átalakulás ráadásul nem áll meg, a következő időszakban is számos új üzlet és szolgáltatás, valamint további fejlesztések várják majd a látogatókat.

Célunk, hogy a létesítmény a hagyományos bevásárlói funkciókon túlmutatva egy innovatív, személyre szabott és fenntartható megoldásokkal működő élményközponttá váljon, ahol az élményt a vásárlás korlátlan lehetősége, módja és körülményei, a kiegészítő szolgáltatások széles köre, valamint a közösségi időtöltés változatos alternatívái biztosítják.

További projektjeink

Westend bevásárlóközpont
Budapest
Papp László Budapest Sportaréna
Budapest
Művészetek Palotája
Budapest
Crowne Plaza Budapest Hotel
Budapest
Westend irodaház
Budapest