Művészetek Palotája
Budapest
Budapest
Művészetek Palotája
Ingatlankezelő
Gránti Pólus
Teljes beruházási költség (EUR)
130.000.000
GBA (m2)
67.000
Parkolóhely
620
Tervező
Zoboki Demeter

01

Leírás

A MÜPA Budapest legfiatalabb, a 21. század eleji igényeknek maradéktalanul megfelelő, többfunkciós kulturális létesítménye. Jellemzője, hogy egyszerre három különböző művészeti ág: a zene-, a vizuális és a színházművészet művelőinek és kedvelőinek ad állandó otthont, a legmagasabb színvonalon. Kiállítóhelyei, hangversenyterme, színházterme egymástól függetlenül működnek, önállóan alakíthatják programjaikat.

A palota a pesti Duna-part déli, korábban elhanyagolt részén, a Rákóczi-híd mellett épült, a Nemzeti Színház szomszédságában. A 10 000 m²-t meghaladó alapterületű ház három év alatt készült el, 2005. március 14-én nyitották meg a közönség számára. Teljes területe 64 000 m².

Az épület külső megjelenését az egyszerű vonalvezetés, a díszítőelemek szinte teljes hiánya és a hatalmas, egybefüggő üvegfelületek jellemzik. Belső terei tágasak, jól áttekinthetők; a funkciónak megfelelő igényes tervezéssel, természetes anyagok felhasználásával készültek. 

A beruházás – Magyarországon és a közép-európai régióban elsőként – az úgynevezett PPP (Public Private Partnership) konstrukcióban, az üzleti szféra és az állam együttműködésében valósult meg.

További projektjeink

Westend bevásárlóközpont
Budapest
Papp László Budapest Sportaréna
Budapest
Művészetek Palotája
Budapest
Crowne Plaza Budapest Hotel
Budapest
Westend irodaház
Budapest