ESG

ESG engagement

We are committed to doing business not just for our business results, but also with a view to our economic, environmental and social impact. Sustainability, awareness and mindfulness, now managed under the umbrella of ESG, have always been an integral part of our operations. 

Our objectives, in line with the UN Sustainable Development Goals, focus on the following areas:
Gender equality
Affordable and clean energy
Decent work and economic growth
Sustainable cities and communities
Climate action

What we are proud of

2023. 07. 24.

A Trade Magazin által meghirdetett pályázaton a szakmai zsűri döntése alapján CSR kategóriában kapott elismerést a Westend használtruha-gyűjtő helyisége, a ReStore. A versenyről és a Fenntarthatóság Szimbóluma díjjal jutalmazott projektünkről a vezető döntéshozókat célzó magazin szeptemberi számában külön beszámolnak majd.
Büszkék vagyunk rá, hogy a bevásárlóközpont látogatóit célzó, edukatív és környezettudatos kezdeményezésünknek köszönhetően a 2022. áprilisi nyitás óta több mint 40 tonnányi használt ruhát gyűjtöttünk be. Szakmai partnerünk – a Textrade – közreműködésével a leadott mennyiségnek mindössze 1%-a kerül a szemétbe, a többi változatlan formában vagy feldolgozott textil-alapanyagként kap új életet.

2023. 06. 05.

Gőzerővel folynak a munkálatok Magyarország leglátogatottabb ételudvarának, a Westend food courtnak a felújításán, amely az eddigi legnagyobb átalakulás a bevásárlóközpont történelmében. A terveket a Westend igényei alapján a nemzetközileg is elismert Hello Wood csapata készítette, a megújuló, 608 férőhelyes éttermi térben pedig hangsúlyt kap majd a fenntarthatóság, az ergonómia, a funkcionalitás és a természet közelsége.

2023. 05. 30.

A BCSDH „Transform Talks” vállalatvezetői kerekasztal beszélgetésén a biodiverzitásról, a természet-pozitív megoldások finanszírozásáról osztották meg gondolataikat a résztvevők. A természeti sokszínűség megőrzése nemcsak az ESG kötelezettségek révén, de alapvető szemléletmódunkból fakadóan fontos a Gránit Pólus csoport számára. A jó gyakorlatok alkalmazásán túl törekszünk arra, hogy a témával kapcsolatos tudást, ismereteket a lehető legszélesebb körben terjesszük.
Az inspiráló egyeztetésen cégcsoportunk képviseletében Gyertyánfy Miklós működési vezérigazgató-helyettes beszélt a Gránit Pólus fenntarthatósági vállalásairól és a projektek kapcsán tervezett edukációs kezdeményezésekről.

2023. 04. 25.

A technológiai fejlődés, a természeti értékek megőrzésének igénye és a gazdasági környezet változásai folyamatosan újabb és újabb kihívásokat gördítenek a cégek elé. A több milliárdos fejlesztéseket azonban nem lehet napi szinten újratervezni, módosítani. A leglátogatottabb hazai ingatlanokat kezelő Gránit Pólus vezetője szerint ezért a projektek felelős működtetéséhez időben fel kell ismerni azokat a trendeket, ügyeket, amelyek 10-15 éves időtávon vagy akár azon túl határozzák meg az életünket. A szakember szerint jelenleg négy olyan megatrend látható, amelyek segítenek alkalmazkodni a gyors környezeti, technológiai, gazdasági változásokhoz. 

 

2023. 04. 24.

A világ előtt számos kihívás áll: harc a klímaváltozás ellen, lineárisról a körkörös gazdaságra való átállás, az egyenlőtlenségek csökkentése, a gazdasági és társadalmi igények közötti egyensúly megtalálása. Mindezek a mi működésünkre is hatással vannak, alakítják stratégiánkat, eszközrendszerünket.

 

Memberships

MBSZ
IFK
LEO
HFMS